Oskar Linnros.
Oskar Linnros släpper idag sitt nya album "Väntar på en Ängel". Foto: Anders Wiklund/TT
RECENSION - MUSIK

Stilsäker men polerad soulpop

"Ironiska texter om en välfärd i kollaps"
2:32 min

Oskar Linnros är tillbaka med albumet "Väntar på en Ängel" efter fyra års tystnad. Kulturnytts musikrecensent Shadi Rostamzadeh har lyssnat på skivan.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Titel: "Väntar på en Ängel"
Artist:
Oskar Linnros 
Genre:
Pop/Soul 
Betyg:
3 av 5

Oskar Linnros pianoklingande soulpop är tillbaka, stämmorna och stråkarna sitter där dem ska och trumrytmen klappar sig taktfast framåt. Poptonen är välbekant och produktionen felfri men när ”GåapaGå” yvigt rappas fram känns det hela en aning forcerat.

Enligt Oskar Linnros själv är 2017 året då han tänker ta plats, inte be om ursäkt och "säga allt". De senaste årens kompakta tystnad har lagts på hyllan och bryts nu av textrader som handlar om ironin i vår samtid, en välfärd i kollaps och en värld där tvåsamheten lättast nås via Tinder.

Under året har Linnros nya musik portionerats ut i små doser genom EP:n ”Väntar” och den efterföljande EP:n ”Väntar på”. Albumet ”Väntar på en Ängel” innehåller ytterligare fyra nya spår och är en musikalisk mix mellan självklara hits, den kritikerrosade och högtidligt lugna psalmen ”Psalm för skolgårdar” och rapp med anor ifrån tiden i hiphopduon Snook.

Bäst är Duetten ”ÖverAllt” med Cherrie som med sitt svepande intro för tankarna till Alphavilles ”Forever young” och det elektroinfluerade spåret ”Wifi” som ramas in av ett klassiskt åskoväder anno 90-talets r’nb.

Albumet är stilsäkert arrangerat, texterna vakna och rapp-partierna bitvis oklanderligt träffsäkra men det är ändå något som fattas för att få den polerade ytan att spricka upp. 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".