Dramatens chef var en av dem som mötte kulturministern idag.
Dramaten utreder en av sina medarbetare samtidgt som en medarbetarenkät har skickats ut till teaterns anställda. Detta är åtgärder efter det stora uppropet av kvinnliga skådespelare tidigare i veckan. Foto: Berit Nygren/Sveriges Radio.

Dramaten utreder en av sina medarbetare

0:50 min

Dramaten i Stockholm utreder just nu en av sina medarbetare för ett misstänkt övergrepp, men vill inte säga viken typ av övergrepp det rör sig om.

Dramatens presschef säger till tidningen Aftonbladet att om utredningen skulle visa på något brottsligt så kommer en polisanmälan göras.

Anställda på teatern kommer också erbjudas pyskolog- och juridisk hjälp. Och i dag skickades också en medarbetarenkät ut till teaterns anställda, resultatet av den presenteras i mitten av nästa månad. Andra åtgärder är att jämställdhets- och arbetsmiljöexperter kommer kallas in. 

– Det behövs hjälp utifrån av någon som inte är en del av den här världen. Vi tar också fram en konkret handlingsplan för att bli av med den osunda tystnadskultur som råder, säger presschefen Mimmi Fristorp till TT. 

Åtgärderna kommer efter det stora upprop tidigare i veckan som nu över 500 kvinnliga skådespelare anslutit sig till och som beskriver övergrepp och trakasserier som dom varit med om i sina yrkesroller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista