Den polska regissören Anna Jadowskas film Wild Roses är med och tävlar i Stockholms Filmfestivals Impact-serie.
Den polska regissören Anna Jadowskas är vinnare av Stockholm Filmfestivals Impactpris. Foto: Roger Wilson

Anna Jadowska tilldelas årets Stockholm Impact Award

2:15 min

Den polska regissören Anna Jadowska tilldelas årets Impactpris med sin film "Wild Roses" på Stockholm filmfestival.

Lyssna på Roger Wilsons intervju med Anna Jadowska i ljudlänken

I motiveringen står bland annat att Jadowskas "Wild Roses" är vinnare för sin känslig gestaltning av en moder som vägrar att överge sitt sanna jag, och för ett porträtt av ett rasande barn som ifrågasätter ett ytterst konservativt samhälle.  

– Tack så hemskt mycket för det här priset, jag känner mig mycket hedrad. Ett stort tack till Stockholms filmfestival, festivalchefen, organisatörerna, Stockholms stad och juryns medlemmar. Jag hade en lång och svår resa med den här filmen och att få motta det här priset betyder väldigt mycket för mig då det ger mig möjligheten att göra en till film, säger den vinnande regissören Anna Jadowska.

Stockholm Impact Award instiftades 2015 för att uppmärksamma visionär internationell kvalitetsfilm som speglar vår samtid. Priset delas ut i samarbete med Stockholm Stad och syftar till att lyfta fram filmens möjlighet att skapa förändring och debatt genom att skildra aktuella frågor. Vinnaren tar emot ett pris designat av den hyllade konstnären och filmskaparen Ai Weiwei samt en miljon kronor.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista