Roger Mogert.
Roger Mogert, före detta kulturborgarråd i Stockholm, lämnar också posten som ordförande.

Mogert avgår som ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen

0:31 min

Efter anklagelser från flera kvinnor om maktmissbruk och trakasserier lämnar Roger Mogert också posten som ordförande.

Efter anklagelser från flera kvinnor om maktmissbruk och trakasserier kom i torsdags beskedet att det socialdemokratiska kulturborgarerådet i Stockholm Roger Mogert lämnar sin post.

Idag står det klart att han också avgår som ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen med omedelbar verkan.

Anette Mattson är vd och blev chockad när hon igår nåddes av beskedet om att Mogert ska ha trakasserat en handfull kvinnor, ett beteende som hon inte kände till.

– Det var därför det blev en väldigt jobbig och chockartad hantering när jag nåddes av detta 15:30 igår. Men självklart tycker vi att det är en viktig fråga och har absolut nolltolerans i förhållande till den frågan, så vi får agera därefter på bästa sätt.

Vem kommer att ta över som ordförande?

– Det kan inte jag kommentera, det vet jag inte. Det får vi ta nu som en direkt konsekvens. Och det kommer vi att hitta, så det ser jag inte som största bekymret just nu, säger Anette Mattsson, vd på Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista