En hög chef på ett stort skivbolag får sparken.
En hög chef på ett stort skivbolag får sparken. Foto: Claudio Bresciani/TT

Skivbolagschef sparkas efter anklagelser om sexuella trakasserier

En hög chef på ett stort skivbolag får sparken från sin tjänst sedan flera kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier, skriver Aftonbladet.

En talesperson från bolaget bekräftar att chefens anställning har avslutats sedan en oberoende jurist utrett händelserna.

Ett tiotal personer som tidningen har pratat med vittnar om att chefen i många år utnyttjat sin maktposition och har utsatt unga kvinnliga anställda och artister för sexuella ofredanden och ovälkomna inviter.

– Vi är fast beslutna om att lära oss från den här händelsen och vi genomför nu en översyn av vår interna uppförandekod, rapporteringsprocedurer och utbildningsprogram. Vi är tacksamma för modet hos dem som vågat träda fram och det finns en stor inneboende kraft i vårt företag och inom vår industri att genomföra en meningsfull och varaktig förändring, säger talespersonen till tidningen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista