Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Foto: Matilda Rahm.

Externa utredare kopplas in på Kulturhuset Stadsteatern

Lena Joelsson: Många har valt att höra av sig till oss
0:58 min

Utredningen om Benny Fredrikssons ledarskap på Kulturhuset Stadsteatern fortsätter och breddas.

Nya uppgifter ha framkommit. Se fotnot i slutet av artikeln.

Efter Aftonbladets artikel om Kulturhusets Stadsteaterns vd Benny Fredriksson där ett fyrtiotal anonyma medarbetare vittnade om maktmissbruk och sexuella trakasserier tillsattes en intern utredning i tisdags.

Under torsdagen valde Benny Fredriksson, som nekar till alla anklagelser, att lämna sitt vd-uppdrag, men utredningen kommer ändå att fortsätta. Stadsdirektör Ingela Lindh, som fick kritik för att utredningen skulle skötas internt, har nu beslutat att koppla in externa utredare i den fortsatta utredningen. Uppdraget breddas också och handlar inte bara om Benny Fredrikssons ledarskap utan ska undersöka hur verksamheten styrs och hur arbetsmiljön är.

– Vi har tagit emot väldigt mycket information från personer som har valt att höra av sig. Vi har också sökt och intervjuat personer som bedöms ha väsentlig information. Den här utredningen behöver därför fortsätta, säger Lena Joelsson, HR-chef, som kommer att utses till tillfällig vice vd för Kulturhuset Stadsteatern.

*Delar av en utredning som undersöker arbetsmiljö, ledarskap och styrning av verksamheten Kulturhuset Stadsteatern har presenterats. Enligt den ska inte Benny Fredriksson, eller någon annan i ledningen, utsatt någon för sexuella trakasserier. Det skriver DN den 20/3-2018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".