Parisa Amiri har under hösten lett "Kobra"
Parisa Amiri har under hösten lett "Kobra" Foto: Martina Holmberg/SVT

Kobra försvinner ur tv-tablån

Efter 28 säsonger stryks "Kobra" ur SVT:s tv-tablå. Men programmet försvinner inte helt – det slås samman med "Edit".

SVT har ambitionen att stärka kulturutbudet på SVT Play genom att experimentera med olika berättarformer och programtyper. När "Kobra" försvinner och tas upp av "Edit" blir det sistnämnda snarare ett utbudspaket än ett enskilt program. "Kobra" i sin nuvarande form kommer att försvinna.

– Jag förstår att många tittare kan känna sig oroliga, besvikna eller förbannade över det. "Kobra" har varit, och är fortfarande, ett suveränt program. Men jag är säker på att den här nya satsningen kommer att bli minst lika bra, säger Eva Beckman, ansvarig beställare till TT.

Under hösten har "Kobra" letts av Parisa Amiri som tidigare arbetat med just "Edit". I den nya satsningen kommer hon bland annat att leda en serie. 

Nya "Edit" har premiär i början av nästa år. Då startar även det nya samtalsprogrammet "Kulturveckan" och "Lerins lärlingar".  

"Kulturveckan" har premiär i januari och kommer att ledas av två programledarpar; Malin Jacobsson Båth och Fanna Ndow Norrby, och Hannes Fossbo och Jessika Gedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista