Filmproducenten Harvey Weinstein.
Filmproducenten Harvey Weinstein. Foto: Richard Shotwell

Weinsteinskandalen skildras i dokumentär

BBC gör dokumentärfilm om Harvey Weinsteinaffären. Filmen blir nittio minuter lång och ska ge en heltäckande bild av hela den skandal som bidrog till höstens kraftfulla Metoo-rörelse.

Det fortsätter att storma kring filmproducenten Harvey Weinstein, som har anklagats av flera fall av sexuella trakasserier och övergrepp. Nu är det nämligen klart att det brittiska public servicebolaget BBC kommer att visa en dokumentärfilm om Harvey Weinstein och vad han ska ha utsatt skådespelare och medarbetare för, skriver tidningen Variety på nätet.

Bakom dokumentären står den dubbelt Oscarsbelönade producenten Simon Chinn och dennes produktionsbolag Lightbox, som lovar att denna nittio minuter långa dokumentär ska ge en heltäckande bild av den så kallade Harvey Weinsteinskandalen. Tanken är att låta skådselare som säger sig ha blivit utsatta för Weinsteins sexövergrepp ska intervjuas, men även journalister, producenter, regissörer, agenter och advokater som på olika sätt har varit en del av turerna kring Harvey Weinsten. 

Igår rapporterade även tidningen The Independent om att ett antal Hollywoodprofiler, däribland Star Wars-producenten Kathleen Kennedy, har inrättat en kommission med uppgift att att bekämpa sexuella missförhållanden och ojämlikhet i branschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista