Juliette Binoche.
Juliette Binoche. Foto: Maurizio Gambarini.

Juliette Binoche prisas på filmfestivalen i Göteborg

Den franska skådespelerskan Juliette Binoche tilldelas hederspriset Honorary Dragon Award, vid Göteborg Film Festival. Hon kommer till Göteborg för att ta emot hederspriset.

Juliette Binoche har omkring 70 filmroller bakom sig, bland annat i filmerna "Varats olidliga lätthet", "Den engelska patienten" och "Frihet – den blå filmen".

– Först och främst vill jag tacka Göteborg Film Festival för det här hederspriset! Jag tar det som en blinkning, en klapp på axeln eller rentav som en kram! Det är nästan så jag vill säga att jag hoppas att priset inte är alltför allvarligt menat. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får arbeta med det jag gör, att jag fortfarande har lyckan att känna samma passion för mitt yrke men också att jag får känna att jag har mycket kvar att lära, säger Juliette Binoche i ett pressmeddelande.

Juliette Binoche besöker Göteborg Film Festival 2-4 februari och kommer att motta hederspriset på Dragon Award-galan den 3 februari. Festivalen kommer även att visa en retrospektiv på ett urval filmer ur Juliette Binoches filmografi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista