Gunilla Bodrej, Adam Pålsson som Ted Gärdestad och Göran Everdahl.
Gunilla Bodrej, Adam Pålsson som Ted Gärdestad och Göran Everdahl. Foto: Björn Andersson/SR-Nordisk film-Ronnie Ritterland/SR
KRITIKSAMTAL

Hur fungerar filmen om Ted Gärdestad?

16 min

Gunilla Brodrej, kritiker på Expressens kulturredaktion, och Göran Everdahl, frilansjournalist och filmkritiker diskuterade filmen "Ted - för kärlekens skull" i P1 Kultur

– De satsar stenhårt på perukerna med mera, och det belastar en stor del av budgeten, på ett olyckligt sätt, säger Gunilla Brodrej. Det är som att man har tagit diverse bilder ur Teds karriär och sedan satt ljud och liv och rörelse till dem, men inte satsat på djupet. Det är som att man lajvar Ted Gärdestads liv, är det någon som sagt.

– För mig blir det som ett friluftsmuseum där man befinner sig i olika stugor, tio minuter i en stuga och sedan vidare till nästa stuga, säger Göran Everdahl. Men man får ingen känsla för varför den här historien berättas.

Hela samtalet i ljudlänken ovan!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista