En scen ur filmen The Square. Foto: TriArt.
En scen ur filmen The Square. Foto: TriArt.
FILM

Ingen Bafta-nominering till "The square"

Ruben Östlunds film "The Square" kommer inte få chansen att vinna det brittiska filmpriset Bafta. Idag blev det klart att filmen inte finns med bland de nominerade i kategorin bästa icke engelskspråkiga film.

"The Square" var nominerad till en Golden Globe, den är Sveriges Oscarsbidrag och tog hem flera priser vid den europeiska filmgalan i slutet av förra året.

De som tävlar i den kategorin är i stället franska "Elle", kambodiansk/amerikanska "First they killed my father", sydkoreanska "Ah-ga-ssi", ryska "Nelyubov" och iranska "The salesman".

I kategorin bästa film tävlar bland andra nyblivna Golden Globe-vinnarna "The shape of water" och "Three billboards outside Ebbing, Missouri". Den senare är även nominerad i kategorin bästa brittiska film tillsammans med bland andra "Darkest hour", "The death of Stalin" och Paddington 2".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista