PREMIÄR:

Gentlemannen - Henrik Dorsin i musikalkomedi med kärlek och mord

15 min

"Vi kör även om peruken inte är på". Henrik Dorsin gör hela åtta roller i musikalkomedin Gentlemannen på Oscarsteatern, och han spelar allt från rasistisk kroppsbyggare till kolerisk greve.

En Monthy Pyton-doftande musikalkomedi utlovar programbladet och Henrik Dorsin beskriver föreställningen som en förhöjd föreställning, som en gammal sekelskiftesteater. Som en Victoriansk Music Hall-teater med lampetter och parkettgolv.

- Det finns för Guds skull en fagott i orkesterdiket!

- Det som skiljer den från andra humoristiska musikalföreställningar som spelats den senaste tiden är att det är en pastisch, den är inte ironisk utan den tar historien den berättar på allvar, säger Henrik Dorsin.

Henrik Dorsin gör åtta roller på scen, och det blir snabba kläd- och perukbyten.

- Föreställningen är nog lika kul att titta på bakom kulisserna, för det är inte bara jag som har snabba klädbyten utan det är alla i ensemblen.

Gentlemannen spelas av Andreas T Olsson, en fattig man, som upptäcker att han har en rik släkt. Och alla de åtta släktingarna som spelas av Henrik Dorsin, tänker Gentlemannen röja ur livet.
Suzanne Reuter dyker upp som bitsk Lady i föreställningen.

På scen blir det också mycket sångnummer, Emmi Christensson och Sara Jangfeldt är med i föreställningen.

I intervjun med Henrik Dorsin hör du mer om föreställningen, om tajming och om vad han tar med sig från succén med Glada Änkan på Operan.

Och så om hur mycket som kommer att improviseras under föreställningen.

- Regissören vill inte det... men både Andreas och jag har sagt att vi har vissa små luftfickor, där vi kanske kan ändra nån liten grej.

- Vi är båda personer som kan tänka på fötterna...

Gentlemannen har vunnit fyra Tony Awards efter framgångarna på Broadway, bland annat för bästa musikal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista