Laurie Anderson.
Laurie Anderson. Foto: Luca Bruno
MUSIK

Laurie Anderson gör allkonstverk på skiva med Kronoskvartetten

Gunnar Bolin: "Det är oerhört suggestivt"
8:19 min

En föreställning som den amerikanska tonsättaren och performance-artisten Laurie Anderson gjorde med Kronos-kvartetten kommer på skiva.

Orkanen Sandy kallades lite skämtsamt för Frankenstorm, eftersom hon drog förbi den karibiska övärlden och New York lagom till halloween 2012 och dessutom var sammansatt av olika delar. Men hon var inget skämt. Nästan 200 människor miste sitt liv i stormen.

Den amerikanska tonsättaren och performanceartisten Laurie Andersons hus på nedre Manhattan fylldes med vatten, och hennes samlingar från 40 år som artist och konstnär gick förlorade.

Tillsammans med Kronos-kvartetten gjorde hon föreställningen "Landfall" redan 2013, men imorgon kommer den på skiva.

Kulturredaktionens Gunnar Bolin har lyssnat på skivan.

– Ska jag vara ärlig kan jag inte skaka av mig frågan vad som hänt på scenen när jag hör musiken och det är ganska lite av Laurie Andersons röst som hörs. Helheten är väldigt blandad, det är oerhört vackert. Som alltid med henne är det väldigt suggestivt, säger Gunnar Bolin.

Lyssna på hela samtalet i ljudlänken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".