NME lägger ner papperstidning

Efter 66 år lägger den brittiska musiktidningen NME ner sin produktion av papperstidningen. Den fortsätter dock att existera i webbform. Det skriver The Guardian.

Musiktidningen NME, New Musical Express, har utkommit veckovis sedan 1952, men hädanefter blir det bara på webben som läsarna får ta del av tidskriften. Tanken är att tidningen ska fortsätta med sina omslagsintervjuer, men även inkludera ett nytt segment som heter The Big Read.

Så sent som förra veckan stod det klart att företaget Time Inc UK, som ger ut tidningen, såldes till Epiris för 130 miljoner pund. 

– Vår globala, digitala, publiken har nästintill dubblerats över de två senaste åren, säger NME:s digitala chef Keith Walker till The Guardian:

– Genom att göra de digitala plattformarna vårt primära fokus kan vi skynda på tillväxten och nå fler människor än tidigare på de apparater de använder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista