Svenska Akademien
I helgen gjordes en polisanmälan som berör Svenska Akademien och akademiens koppling till kulturscenen, den så kallade ”klubben”. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Nu utreds polisanmälan som ekobrott

Ekobrottsmyndigheten har övertagit den polisanmälan som gjordes i helgen rörande Svenska Akademien och den verksamhet som drivits av den så kallade "Kulturprofilen". Det uppger polisen för SVT:s Kulturnyheterna.

Akademien har haft nära band till "Kulturprofilen", som bland annat anklagas för sexuella trakasserier och ekonomiska oegentligheter. Akademien har bland annat stöttat mannens verksamhet ekonomiskt.

Till Kulturnyheterna säger Ekobrottsmyndigheten att det är en privatperson som lämnat in anmälan, men de vill inte säga om anmälan är riktad mot en privatperson eller verksamheten i sig.

Ekobrottsmyndigheten vill heller inte uppge vad för typ av brott som anmälan gäller. Men den typ av brott som myndigheten utreder sorteras under bokföringsbrott, skattebrott och finansmarknadsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".