Kendrick Lamar

Kendrick Lamar en av Pulitzerpristagarna

Som första rappare någonsin belönas artisten Kendrick Lamar för Pulitzerpriset i musikkategorin. Han belönas för skivan "Damn".

Tidigare har Pulitzerpriset bara belönat musiker som verkar i jazz eller den klassiska musikgenren.

När det prestigefyllda Pulitzerpriset delades ut igår tog även New York Times och The New Yorker hem årets Pulitzerpris i public service-kategorin för respektive rapportering av Harvey Weinstein-avslöjandet - som resulterade i metoo-rörelsen.

The New York Times och Washington Post prisades i den internationella kategorin för granskningar av Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016, medan den nationella kategorin gick till tidningen The Cincinnati Enquirer för dess porträttering av stadens heroinepidemi.

I den skönlitterära kategorin utsågs Andrew Sean Greer med novellen "Less" till vinnare.

Årets pris i kategorin grävande journalistik gick till Washington Post för ett avslöjande kring senatsvalet i Alabama, där en kandidat anklagades för sexuella trakasserier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista