Jacob Mühlrad och finansmannen Anders Wall. Foto: Pierre Björk.
Jacob Mühlrad och finansmannen Anders Wall. Foto: Pierre Björk.

Stort stipendium till Jacob Mühlrad

Tonsättaren Jacob Mühlrad har tilldelats ett stort specialstipendium från finansmannen Anders Walls stiftelse. Det ligger på totalt 750000 kr och är därmed det största som Walls stiftelse hittills har delat ut.

Stipendiet kommer att betalas ut under tre år framöver, 250000 kr per år, och bidra till Jacob Mühlrads vidareutveckling som kompositör.

Anders Walls stiftelse stödjer unga människor som verkar i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande.

Stiftelsen har tidigare stöttat bland annat Mühlrads verk "Silent prayer". Idén till att ge honom det treåriga stipendiet på totalt 750000 kr kom när Mühlrad sökte ett resestipendium för att följa arbetet med att uruppföra sitt verk "Angelus Novus" i USA, som nu också är på väg att uppföras i Sverige.

- Det känns förstås otroligt – främst då stipendiet möjliggör för mig att ägna mig mer åt mitt skrivande och min utveckling än vad som annars varit möjligt. Jag vill ge ett enormt tack till Anders Wall och hans stiftelse för att de tror på mig, och för deras bidrag till en levande kultur, säger Jacob Mühlrad enligt ett pressmeddelande och Anders Wall tillägger:

- Vi anser att Jacob besitter en exceptionell begåvning och vill stödja honom långsiktigt i hans utveckling som kompositör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista