Robbie Williams. Foto: Joel Ryan/TT.
Foto: Joel Ryan/TT.

Kritik mot VM-spelning: "Robbie Williams legitimerar Putin"

1:34 min

Popartisten Robbie Williams kritiseras för sitt val att uppträda på invigningen av fotbolls-VM i Moskva imorgon, skriver The Telegraph.

Den kände fondförvaltaren Bill Browder anser att Williams beter sig skamligt genom att uppträda för att han därmed ger legitimtet åt den ryske presidenten Vladimir Putin. Browders advokat Sergej Magnitsky slogs ihjäl i ett polisförvar i Moskva i samband med en korruptionsutredning.

Browder säger att han skulle vilja introducera Williams för Magnitskys änka, och den brittiske politikern John Woodcook anser att Williams genomför en PR-kupp åt Vladimir Putin bara månader efter giftattacken mot en före detta rysk spion i Storbritannien.

På grund av giftattacken kommer en rad framstående britter inklusive den brittiska kungliga familjen att utebli från fotbolls-VM.

Williams själv har sagt att det är en ära för honom att sjunga på invigningen av fotbolls-VM men att han har blivit ombedd att inte sjunga låten "Party like a russian", som i sin tur har kritiserats från ryskt håll, skriver Reuters enligt Channel News Asia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista