70th Primetime Emmy Nominations Announcement
Foto: Vince Bucci/AP

Flest Emmynomineringar till Game of thrones

0:29 min

Handmaidstale, The Crown och Westworld är de dramaserier som har flest nomineringar inför Emmaygalan i September. Tätt följda av "Mordet på Gianni Versace".

När nomineringarna inför de amerikanska tv-galan Emmyawards presenterades igår stod det klart att HBO är det tv-bolag som har gjort den serie som ligger i toppen. De får inte mindre än 22 nomineringar för sin succéserie "Game of Thrones". NBC får 21 för långköraren "Saturday night live" och placerar sig därmed på en andraplats. En placering som de dock delar med med HBO:s science fiction-drama Westworld. Nykomlingen "Mordet på Gianni Versace", en miniserie producerad av tv-bolaget FX, kammar hem 18 nomineringar. 

Även om "Game of thrones" har flest nomineringar totalt, är det "Westworld" som fått flest i de tyngre kategorierna. Exempelvis har både Ed Harris och Jeffery Wright chans till priset bästa manliga huvudroll i dramaserie för sina insatser i "Westworld".

Likaså "The Hand Maids Tale" hamnar högt upp och placerar sig som fyra över listan över tv-serier med flest Emmynomineringar. Vad det gäller Netflix storsatsning "The Crown" får den 13 nomineringar, bland annat i kategorierna "Bästa dramaserie" och "Bästa kvinnliga huvudroll" där skådespelaren Clair Foy har chans att få en statyett.

Emmygalan hålls i Los Angeles 17 september 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista