Sune vs Sune är en lyckad familjekomedi

2:50 min

Nya Sune-filmen skippar joddlandet och bajs-skämten och ger oss en mer vardaglig familjekomedi som får tummen upp av vår recensent, Björn Jansson.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Titel: Sune VS Sune
Regissör: Jon Holmberg 
Manus: Jon Holmberg, Sören Olsson, Daniella Mendel-Enk, Sara Young 
Skådespelare: Fredrik Hallgren, Elis Gerdt, Sissela Benn 
Genre: Familjekomedi
Betyg: 3 av 5

Sunes sommar hette den första biofilmen som baserades på Anders Jacobsson och Sören Olssons populära Sune-böcker, 1993 kom den och fick en miljon biobesök och Peter Haber som spelade pappa Rudolf nominerades till en Guldbagge.

Sedan dröjde det till 2012 innan en ny Sune-film hade premiär, nu med Morgan Alling som pappa Rudolf och publiken fortsatte komma, en dryg halvmiljon biobesök men recensenterna var inte glada. Två till filmer med samma skådespelare och regissör följde, och Sune han besöka Grekland, åka på bilsemester och dratta på ändan i skidbacken i fjällen.

Nu, fem år efter Sune i fjällen kommer Sune Versus Sune, och det känns som om man sneglat mer på första filmen. Borta är joddlandet och alla bajs-skämt från de senaste filmerna. Nye regissören John Holmberg vill att familjekomedin ska utspela sig i vardagen, i hemmet och i skolan...
Sune ska börja höstterminen och kliver in i klassrummet, fröken är ny och där sitter också en ny klasskamrat. Och den nya fröken vänder sig mot Sune.
 
Den nya Sune är lite äldre och blir snabbt populär i klassen. Vår Sune får kämpa för att inte hamna utanför.
 
Ja, här finns också lite allvar. I att inte räcka till, att inte var populär. Även Sunes mamma får det tufft med den nya klassmamman som är så perfekt. Och Sunes pappa, ja han tampas med den nya unga chefen. Sissela Benn gör mamman och Fredrik Hallgren från Bonusfamiljen gör pappan, och hela rollistan är vältajmad tycker jag i nystarten av Sune-serien på film.