Golden Globe-nomineringarna presenteras på Beverly Hilton hotel i Beverly Hills.
Golden Globe-nomineringarna presenteras på Beverly Hilton hotel i Beverly Hills. Foto: Chris Pizzello

Golden Globe-nomineringar till Ludwig Göransson och Glenn Close för "The Wife"

På en presskonferens i Beverly Hills presenterades under torsdagen nomineringarna till Golden Globes.

Golden Globegalan 2019 hålls i början av januari nästa år och under torsdagen släpptes namnen på de filmer, tv-serier och skådespelare som blivit nominerade.

Två skådespelare som det pratats mycket om på förhand är Lady Gaga, för hennes roll i "A Star Is Born" och Rami Malek, för rollen som Freddie Mercury i "Bohemian Rhapsody". Båda gick också hem med var sin nominering.

Den svenske kompositören Ludwig Göransson nominerades också för musiken till filmen Black Panther.

I Sverige har det även på förhand spekulerats i om ifall filmerna "The Wife" och "Gräns", regisserade av Björn Runge och Ali Abassi skulle kunna ha chans på nomineringar, men så blev det inte. Däremot blev Glenn Close som spelar huvudrollen i "The Wife" nominerad som bästa kvinnliga huvudroll.

Tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson berättade i sin podcast att de höll en visning av sin film "Tårtgeneralen" för medlemmar ur Golden Globe-juryn för några veckor sedan, men inte heller där blev det någon nominering.

När det kommer till kategorin bästa icke engelskspråkiga film blev det istället ”Capernaum,” ’’Girl”, ’’Never Look Away”, ’’Roma” och ’’Shoplifters" som gick hem med nomineringarna.

Juryn som nominerar består av medlemmar ur organisationen Hollywood Foreign Press Association. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista