Svensk manusförfattare gör en unik tv-serie i USA

4:33 min

Svenska manusförfattaren Anders Weidemann som skapade tv-serien "30 grader i februari" jobbar just nu i Hollywood med ny serie som blir först i sitt slag.

The Interrogation är en serie där alla avsnitt kan ses i vilken ordning som helst. Serien bygger på ett verkligt mordfall som hände i LA för trettio år sedan. Varje avsnitt är ett förhör och bygger på ett riktigt förhör, alltså ordagrant vad de förhörda sa. Å man väljer själv i vilken ordning man vill uppleva de här förhören, titta på de här förhören.

Idén att berätta en historia i en annan ordning hade Anders Weidemann burit på länge och när streamad tv gjorde entré och bröt upp den gamla modellen med ett avsnitt i veckan fanns plötsligt förutsättningarna.

– När Netflix och de här stora bolagen började släppa alla avsnitt på en gång tänkte jag att det skulle vara kul att skriva en berättelse där publiken själva fick välja i vilken ordning de ville se avsnitten i och hur det då påverkar historien och hur man upplever historien, säger Anders Weidemann.

Han fick med sig fick med sig John Mankiewicz som medförfattare, Mankiewicz som bland annat varit ansvarig producent på House of Cards och har en lång meritlista i amerikansk tv-produktion ända sen Spanarna på Hill street och Miami Vice.

Hör Kajsa Boglinds intervju med Anders Weidemann i ljudfilen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista