Besöksrekord på Louvren – tack vare Beyoncé och Jay-Z

0:48 min

Musikvideon till Beyoncés och Jay-Z:s låt "Apeshit" har hjälpt till att få upp besökssiffrorna för världens mest kända konstmuseum, Louvren i Paris.

I videon syns paret framträda på museet, med kända verk som Mona Lisa och Venus de Milo i bakgrunden. Paret fick sedan sin egen konstrunda på museet.

Enligt Louvrenchefen Jean-Luc Martinez är parets video orsaken till att man nu satt nytt rekord för besökare under ett år: 10,2 miljoner.

– Det är fint att se att de här amerikanska artisterna, kreativa människor av i dag, är intresserade av ett museum fullt av arkeologi och uråldrig konst, säger han.

Det tidigare rekordet sattes 2012, när 9,7 miljoner besökare vandrade in genom museets dörrar för att beskåda den nya avdelningen med muslimsk konst – och då man även gjorde speciella utställningar med Da Vinci och Rafael.

Louvren har, liksom många andra franska sevärdheter, haft färre besökare efter terrorattackerna mot bland annat musiklokalen Bataclan 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista