Ludwig Göransson/TT
Ludwig Göransson. Arkivbild: Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ludwig Göransson erövrar Hollywood – en låt i taget

1:47 min

Den svenske kompositören och producenten Ludwig Göransson har haft ett framgångsrikt 2018 där han hyllats stort för sitt arbete med Childish Gambino och för filmmusiken till Black Panther. Nu berättar han om sitt soloprojekt.

För musiken till "Black Panther" blev Ludwig Göranson nominerad till en Golden Globe, men vann inte vid galan tidigare i veckan. Till den amerikanska Grammy-galan i februari är han nominerad både för sin filmmusik och för Childish Gambino.

Ludwig Göransson har också fått en beställning om att göra musiken till Star Wars-tv-serien "The Mandalorian", ett projekt som han började i december och atmosfären i den musiken beskriver han som en en mer spirituell värld

Om det kommer någon ny Childish Gambino-skiva är dock inte helt klart, men däremot hoppas Ludwig Göransson för första gången ge ut ny musik, där han själv är soloartist.

En längre intervju finns på Musikguiden i P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista