Spelare på dataspelsfestivalen Dreamhack. Foto: Patrik Lundin/TT
Sammanlagt ska The Game Assembly erbjuda 130 elevplatser på de nya utbildningarna i Stockholm och Umeå. Foto: Patrik Lundin/TT

The Game Assembly öppnar i Umeå och Stockholm

1:35 min

Spelutvecklingskolan The Game Assembly som funnits i Malmö sedan 2008 kommer i höst starta nya utbildningar i Stockholm och Umeå.

Under de senaste månaderna har det varit osäkert i vilken utsträckning skolan skulle kunna fortsätta sin verksamhet, den långdragna regeringsbildningen gjorde att besked om statligt stöd dröjde fram tills mitten av januari.

Isa Norden som är utbildningschef på The Game Assembly säger att de själva överraskades av beskedet.

- Vi trodde att vi kanske skulle få starta i en av städerna, att vi skulle få öppna i båda orter var en positiv chock.

Det blir tre nya utbildningar i spelutveckling som startar till hösten i både i Umeå och Stockholm. På varje ort kommer det bli 65 elevplatser som fördelas på utbildningar i spelprogrammering, spelgrafik och leveldesign.

Isa Nordén ser expansionen som en naturlig utveckling för skolan i och med att spelbranschen i Sverige växer.

- Vi ser att den växer i stockholmsregionen och även i norr. Vi ser att det är på områden där vi tror att vår skola skulle kunna bidra i utvecklingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista