Melodifestivalen

Bishara och John Lundvik vidare till final

2:16 min

Pressen av att vara förhandstippad vinnare i Lidköping var inget som stoppade John Lundvik och gospelkören. Låten ”Too late for love” tuffar nu vidare till Stockholm tillsammans med debutanten Bishara.

Startfältet i den fjärde och sista deltävlingen i Lidköping har varit omtalat som ett av det tuffaste hittills. Lisa Ajax och Arvingarna brukar gå långt och är rutinerade, stjärnskottet och debutanten Bishara har Benjamin Ingrosso som låtskrivare i ryggen och så Pagan Fury, med festivalens enda hårdrock- och metalinfluerade bidrag.

John Lundviks soullåt ”Too late for love” har trots det varit en favorit bland Melodifestivalen-kännare sedan länge och finalplaceringen kommer inte som någon överraskning. Inför deltävlingen var artisten dock fast inställd på att allt kunde hända.

– Det finns ingen som sitter säker, sade han till TT innan lördagens deltävling.

Melodifestivalen i Stockholm blir den andra för John Lundvik som förra året tog sig ända fram till en tredjeplats med låten ”My turn”.

”Too late for love” är skriven av John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas “Stone” Johansson.

Den andra direkplatsen till finalen kneps av Bishara Morad som knappt stått på en scen tidigare. Men det märkte inte publiken som röstade fram 16-åringen till en av de sista platserna till finalen i Melodifestivalen.

– Helt sjukt, helt galen känsla, säger Bishara.

Låten ”On my own” är skriven av Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin.

Till Andra chansen tog sig Lisa Ajax och Arvingarna. För veteranen Ann-Louise Hanson, Pagan Fury och Anton Hagman räckte det inte hela vägen fram och artisterna fick lämna tävlingen i Lidköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista