Dramatens chef: Det finns en oro internt

1:48 min

Efter SVT:s dokumentär om sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson har Dramaten ställt in två föreställningar.

– Många på Dramaten är berörda och det påminner om den oro som finns hos vår publik. Alla som har sett dokumentären är skakade av den. Det andra är att Dramaten möts av kritik och väldigt starka känslor. Det berör och träffar många medarbetare nu, säger Eirik Stubø, vd och konstnärlig ledare för Dramaten till P1-morgon. 

Varför ställde ni in föreställningen? 

– Det handlar om hänsyn till medarbetarna. Det kändes helt rätt. Det var ett beslut som pressades fram. Det var svårt att spela en föreställning när fokus ligger på annat än pjäsen. 

Samtidigt dömdes personen för 20 år sedan och har tagit sitt straff. Varför lägger ni ner föreställningen nu?

– Det är helt situationsbestämt. Det är för känslosamt att genomföra, det är en fråga som går utanpå juridiska och moraliska frågor, det är en annan fråga. Det var för påfrestande för medarbetarna att genomföra just då.

Finns det ett dilemma att ha skådespelare som applåderas på scen samtidigt som de gjort sig skyldiga till våld i nära relationer eller trakasserier eller misshandel?

– Dilemmat är att å ena sidan finns i ett rättssamhälle ett system för dom, straff och straffutmätning. Principen med att sona ett brott är att man ska återvända till samhället och göra sitt arbete. Är man arbetat hela livet inom teatern är det ens yrke. Sen vet jag att folk har åsikter - och jag kan förstå det på ett känslomässigt plan - är det inte komplicerat att man ska applådera människor som har gjort något som de straffats för? Men det är en svår avvägning, det finns inget enkelt svar. Men i princip så är vi i ett rättssamhälle och demokrati och den som har sonat sitt straff ska kunna återgå till ett normalt liv. 

Vad gör ni nu? 

– Dramaten har en rad handlingsplaner och policys om hur man får bete sig. Vi har en nolltolerans mot våld och trakasserier på vår arbetsplats.

Har ni levt upp till det?

– Ja, men jag ser också med facit i hand att det kan se ut som att vi inte gör det. Men det gör vi. Det pågår sedan en tid tillbaka ett gediget arbete med arbetsmiljöfrågor, jämlikhetsfrågor, utbildning mot trakasserier. Det arbetet har intensifierats enormt efter #metoo och uppropet #tystnadtagning. Jag ser att vi gör ett gediget arbete och departementet ser med tillfredsställelse på våra planer. Arbetet är stort och kommer att pågå lång tid framöver, säger Eirik Stubø. 

Har du haft konkreta samtal i de fall där det har rapporterats om trakasserier eller aggressivt beteende?

– Det har vi definitivt.

Har det lett till förändring?

– Ja det är min absoluta bedömning och det kommer att prägla vårt arbete framöver, säger Eirik Stubø.   

I dokumentären om Josefin Nilsson i SVT beskrivs hur hon misshandlades av sin dåvarande partner som arbetar på Dramaten. I helgen  manifesterade människor utanför Dramaten.  

I går träffade kulturminister Amanda Lind Dramatens ledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista