Till minne av Sven Lindqvist – en resa i Radioarkivet

7:04 min

I april 2005 intervjuade Louise Epstein och Magnus Berg författaren Sven Lindqvist (1932-2019) i programmet Biblioteket. Lyssna via ljudknappen ovan. Fler reportage ur Radioarkivet hittar du nedan.

Maj 1992: Sven Lindqvist om boken "Utrota varenda jävel"

Pirjo Hamilton intervjuar Sven Lindqvist om boken "Utrota varenda jävel", vars titel tar avstamp i ett citat ur Joseph Conrads roman "Mörkrets hjärta". Ljud under artikeln.

Juli 2006: D som i dagbok, som i då och i du

Det handlar om helighet och hemligheter, om det privata och det offentliga, om att läsa dagböcker och om att skriva dem. Sven Lindqvist, som i början av 80-talet gav ut de omtalade "En älskares dagbok" och "En gift mans dagbok", intervjuas om sin syn på dagboken och om beslutet att blottlägga det personliga. Ett program av Anneli Dufva. Ljud under artikeln.

April 2018: Att laga lunch till Radioföljetongen

Hur förändrar högläsning en text? Möt författarparet Agneta Stark och Sven Lindqvist som läst högt för varandra i över 30 år och som har ett starkt förhållande till Radioföljetongen. Lyssna på reportaget ur P1 Kultur under artikeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista