Scenkonstbiennalen invigd i Sundsvall

2:41 min

På tisdagen invigdes Scenkonstbiennalen i Sundsvall. Ett evenemang där man visar särskilt utvalda produktioner från de senaste två årens svenska teaterutbud.

Hör Roger Wilson med gäster om rural teater, flickforskning och bastuklubbar från scenkonstbiennalen i Sundsvall i ljudet under artikeln

Biennalen är också en mötesplats för den svenska teaterbranschen, bland annat genom ett stort utbud av seminarier och paneldebatter.

Årets scenkonstbiennal delas mellan Sundsvall och Härnösand. Totalt har femton föreställningar ur de senaste två årens svenska produktion handplockats.

Bland annat visas "Glasäpplen" från Örebro länsteater, "Stolarna" från Dramaten och dragkingshowen "Slick" från Norrlandsoperan.

På biennalen finns också internationella gästspel. Som "Jogging", en frispråkig pjäs med och av den libanesiska skådespelaren Hanane Hajja Ali. En gripande historia som lyckas knyta samman Medea-myten med flyktingproblematik, religion och krig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista