Protester mot klubbdöden: "Stockholm blir tyst"

2:00 min

Stockholm håller på att bli en tyst stad. Det säger Jonas Valfridsson, kompositör och initiativtagare till onsdagkvällens manifestation mot klubbnedläggningar i huvudstaden.

Som Kulturnytt har rapporterat tvingas flera klubbar och barer tvingas flytta eller stänga. Antingen efter klagomål från grannar, men också bland annat för att lokalerna ska renoveras.

Jonas Valfridsson som står bakom manifestationen på Medborgarplatsen, vill att det ska bli svårare att överklaga etablerade kulturverksamheter. Han menar också att de boende bär ett stort ansvar för att bevara nattkulturen i städernas centrum.

– Om man flyttar in ovanpå en bar och sedan kommer på att man inte vill bo ovanpå en bar i centrala Stockholm, har man nog resurser nog att bosätta sig var som helst. Dessutom kan man inte kräva att området ska anpassa sig till ens egna behov.

Men är det inte rimligt att även en person som bor centralt får det lugnt och tyst?

– Nej jag tycker inte det. Man får väl göra lite research om området man flyttar till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista