Glastonbury lockar äldre – bättre sjukvård på området

2:09 min

Glastonbury-festivalen har hållt på sen 1970 och det är många besökare som har hängt med sedan dess. Någon som börjar få konsekvenser.

Det är inte bara själva Glastonbury-festivalen som börjar bli till åren – även besökarna har en helt annan blandning av åldrar än när Glastonbury för första gången sattes upp av en ung man på en bondgård i Sommerset 1970.

Så i år har festivalen investerat i mer medicinsk utrustning än tidigare, bland annat fem nya hjärtstartare. Tanken är att de allt fler äldre besökarna ska kunna tas om hand på ett säkert sätt. Enligt tidningen The Times finns också fem ambulanser och möjlighet till både dialys och röntgenundersökning på festivalen.

Glastonbury är berömt för sin storlek, för sin lera och sin vitalitet. Musik, teater och politik blandas på åtta huvudscener och mer än åttio sidoscener. Sist den hölls, 2017, gjorde labour-politikern Jeremy Corbyn ett omtalat framträdande inför tiotusentals festivalbesökare.

Förra året tog festivalen en paus, för att markerna skulle kunna återhämta sig. I år samlar den 200 000 besökare, vilket gör att festivalområdet den här veckan är lika befolkat som södra Englands största städer.

Janet Jackson, The Cure, Stormzy och Kylie Minogue är några av huvudnumren i år – och även på en mindre scen Nick Lowe, som spelade på festivalen första gången 1971.