20 journalister sparkas från Metro

1:05 min

Nu är förhandlingarna mellan tidningen Metro och Journalistförbundet klara. Resultatet blev att 20 journalister sägs upp.

Tidigare i veckan rapporterade Kulturnytt om att den krisande tidningen Metro planerar att göra sig av med alla journalister, och ägaren Christen Ager-Hanssen sa då att det rörde sig om 10-15 tjänster.

Nu är förhandlingarna mellan Metro och Journalistförbundet klara, och resultatet blev att 20 journalister kommer att sägas upp och fyra blir kvar. Det rapporterar tidningen Journalisten.

Christen Ager-Hanssen har tidigare sagt till Expressen att journalister inte passar in i Metros affärsplan, och att man istället kommer att köpa material från contentbyråer.

Metro har sedan länge haft stora problem med ekonomin. Redan i våras gjorde man stora personalnedskärningar, och tidningen distribueras nu bara till hushåll i Stockholm, istället för ute på stan i olika städer.

Sedan i mars är företaget mitt uppe i en pågående rekonstruktion. När ansökan om rekonstruktion gjordes så hade Metro skulder på 59 miljoner kronor.