Musiktidningen Gaffa räddas från konkurs

2:20 min

Konkurshotet mot musiktidningen Gaffa ser ut att vara över. Företagets VD Robert Borges säger att skatteskulden på 150 000 kronor nu är betald och att tidningen lever vidare.

Musiktidningen Gaffa har under en längre tid dragits med skatteskulder. Förra hösten uppgick skulden till 385 000 kronor och företaget fick då sin F-skattsedel indragen. Då 150 000 kronor fortfarande var obetalt begärdes Gaffa i konkurs häromdagen. VD Robert Borges menar att bolaget hela tiden varit inställt på att betala skulden. Nu har pengar tillförts från det danska moderbolaget.

Konkursförvaltarens advokat Fredrik Emanuel säger till Kulturnytt att han inte har insyn i huruvida summan på 150 000 kronor har betalats idag. Men han säger samtidigt att han inte har någon anledning att betvivla uppgiften. Vid ett möte i förra veckan meddelade Gaffa att planen då var att få till en uppgörelse med Skatteverket och därmed få konkurshotet hävt.

Enligt Gaffas VD Robert Borges har bolaget nu skurit i sina kostnader. Allt för att undvika att hamna i ekonomiskt trubbel och därmed trygga tidningens framtid.