Anna Takanen lämnar chefsposten på Kulturhuset Stadsteatern

1:55 min

Takanen har suttit som teater- och scenkonstchef sedan 2014, men kommer att lämna sin tjänst i oktober.

Efter fem år på posten har Anna Takanen bestämt sig för inte stå till förfogande för en ny period som teater- och scenkonstchef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Före uppdraget i Stockholm var hon teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

– Jag har arbetat väldigt hårt och väldigt mycket i fjorton år. Att vara teaterchef innebär att leda andras konstnärliga processer, och nu vill jag gå tillbaka och leda mina egna konstnärliga processer, säger Anna Takanen.

Takanen kommer formellt att lämna sin position efter att hon avslutat sitt regiuppdrag med pjäsen "De obehöriga" i oktober. Hon har fått ett konstnärligt uppdrag av Kulturhuset Stadsteatern, så hon lämnar inte verksamheten helt.

Anna Takanen var teater- och scenkonstchef under perioden då det stormade kring den numera bortgångna VD:n Benny Fredriksson.

– Vi har gått igenom svåra tider, i och med Benny Fredrikssons avgång, drevet mot honom och sedan hans död, säger Anna Takanen.

– Det har varit många olika berikande, lärande och utmanande situationer.

Chefsuppgifterna ska tas över av den biträdande teater- och scenkonstchefen Maria Sid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista