Snyggt och välspelat men lite uddlöst på Amasons andra skiva

3:26 min

Den svenska supergruppen Amason är tillbaka. Uppföljaren till den hyllade debuten "Sky City" är ett dubbelalbum som kommer i två omgångar. Första skivan, "Galaxy 1", släpps idag och Jonatan Martinsson har lyssnat.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Det har gått sju år sen Amason bildades av medlemmar ur band som Dungen och Mike Snow. Det som från början var det tänkt som ett sidoprojekt blev snart en av Sveriges mest hyllade grupper. Med andra ord ser spelplanen lite annorlunda ut när bandet nu kommer med sin andra skiva, och kanske är det därför de väljer att släppa albumet i två omgångar.

De åtta låtar som kommer nu låter väldigt mycket Amason. Fortfarande handlar det om snygga poplåtar med rika ljudlandskap även om det kanske är snäppet mer syntdrivet och 80-talsinspirerat den här gången.

Precis som på debuten får flera röster plats i Amasons musikaliska universum och texterna är både på engelska och svenska. Samtidigt är det spåren där Amanda Bergman sjunger som dominerar vilket gör att de två låtarna med Gustav Ejstes bakom micken visserligen blir fina utflykter i någon slags nutidsprogg, men ändå känns som kuriositeter.

Sammantaget skapar Amason ett album som säkert kommer återfinnas på flera topplistor när musikåret summeras, det är välspelat och intressant men kanske lite uddlöst. För det är trevligt att lyssna på den här skivan, men det är bara stundtals det händer något som gör upplevelsen större än så.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista