Lundahl & Seitl tar dig till okända rum och våglängder på Göteborgs Konsthall

11 min

Vad blir det för konst när dina egna minnen och sinnesintryck är en stor del av materialet? Den frågan undersöker Lundahl & Seitl i sina verk och i "The Memor" på Göteborgs Konsthall tar de klivet in i en virtuell värld.

Lundhal & Seitl, det vill säga konstnärsduon Christer Lundahl och Martina Seitl, har nischat sig i konstvärlden någonstans mellan performance, ljudkonst och installationer. Ofta i en skärningspunkt mellan teknik och det väldigt taktila mänskliga där alla sinnen aktiveras. Inte minst ljudet har varit viktigt. Och en berättarröst som följer besökarna genom verket.

Nu har Lundahl och Seitl tagit klivet in i VR tekniken i samarbete med brittiska ScanLAB. En studio som drivs av arkitekter och formgivare och som jobbar med den virtuella världen.

Cecilia Blomberg åkte till Göteborgs Konsthall, träffade Christer Lundhal och Martina Seitl där och tog på sig en VR-hjälm för att ge sig ut på en resa mellan olika nivåer av medvetande och historiska lager.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista