RECENSION – TV

Hatten av för Josephine Bornebusch och dramakomedin "Älska mig"

1:33 min

Vi är kanske mest vana vid att se henne som Mickan i långköraren "Solsidan". Nu är Josephine Bornebusch aktuell med dramakomedin "Älska mig" som verkligen faller vår recensent Ylva Nilsson på läppen.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Josephine Bornebush står för hela paketet;  idé, manus, regi och huvudroll och hon har själv berättat att hon  sålde in serien som en romantisk komedi. Men det här är inte en "Notting Hill". "Älska mig" är mörkare. Hon har det nämligen inte lätt, Burnebuschs förlossnings-överläkakare Clara, vars egen äggklocka ringer i samma snabba takt som de misslyckade nätdejter hon genomlider.

Johan Ulveson, som alltid är en fröjd att se, är om möjligt bättre än vanligt,  som Claras ännu olyckligare pappa Sten, men sämst mår nog ändå Gustav Linds lillebror Aron.

Det här låter ju inte så kul, men det är det faktiskt, och smart, mänskligt och tryggt genomfört med fingertoppskänsla för de orimliga krav vi nutidsmänniskor ställer på livet och kärleken. Och säsong två är redan på gång och rättigheterna sålda till amerikanska ABC med Josephine Bornebusch som exekutiv producent. Så ja, hatten av!