Vem kommer att ses som klassiker år 2050?

Kulturtidningen, Kulturhuset i Stockholms tidskrift ställer i det nya numret den omöjliga frågan: ”Vem kommer att ses som klassiker år 2050?”. Några forskare. intendenter och nå’n DJ har fått svara på Carin Persson enkät och där kan man t.ex. se att Jan von Bonsdorf konstprofessor i Uppsala tror på Gerard Richter för evigheten Holger Larssen professor i musikvetenskap sticker ut hakan genom att tror att Elvis, av alla ska vara år 2050:s Beethoven.
Beata Agrell, litteraturprofessor slår bland andra till med Lotta Lotass. Magnus af Petersen på Moderna Museet i Stockholm tror på William Kentridge och Annika von Hauswolf för år 2050. 
Willmar Sauter teaterprofessor tror på Katarina Frostenson snarare än på Norén för att det alltför tidskommenterande överlever sämre än det lyriska. Kulturtidningen är alltså en tidskrift att spara för barnbarnen att hånskratta åt, det mest trösterika är ju att vi i vår tid inte har en aning om hur morgondagen kommer att tolka oss,  men kul är det - som tankeexperiment. Kulturtidningen/Gunnar Bolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".