Musbråk i Londons tunnelbana – årets naturfoto

1:22 min

Två möss uppe på bakbenen i vad som ser ut att vara ett hett knytnävsslagsmål blev den vinnande bilden när Naturhistoriska museet i London delade ut naturfotopriser.

Fotografen Sam Rowleys "Station squabbel" vann ett av publikens pris under onsdagen. Till det amerikanska radiobolaget NPR berättar han att bilden på de bråkande mössen krävde en del jobb. Under en veckas tid låg han på mage med kameran i Londons tunnelbana - musbråket var över på en sekund. Och ska ha handlat om en brödsmula.

Under tiden väckte han en del uppmärksamhet.

"– När jag låg ner på plattformen kom plötsligt en full kille fram och lade sig över mig. Jag undrade vad han höll på med och han svarade tillbaka med att fråga om jag behövde hjälp. Han trodde jag hade fått en hjärtattack," säger Sam Rowley till NPR.

28 000 personer röstade fram Sam Rowleys vinnarbild i kategorin, LUMIX People's Choice Award for wildlife photography. Den var en av totalt 48 000  inskickade bilder till tävlingen.

I ett pressmeddelande säger Sam Rowley att han hoppas att bilden gör att människor får upp ögonen för "oväntade dramer i den mest alldagliga storstadsmiljön."

Museets chef Michael Dixon säger att vinnarbilden ger en bra inblick i hur djurlivet funkar i en människodominerande miljö.

Bilden har fått stor spridning och enligt Sam Rowley är det den mest "gillade" bilden i nyhetsbolaget BBC:s historia.