Coronaviruset

Ugandisk musiker vill minska virusspridning med ny låt

1:48 min

Ganska få fall av coronasmittade på den afrikanska kontinenten har rapporterats, enligt WHO. Men i takt med att det blir fler tas fler kreativa initiativ för hur människor kan minska spridningen.

Ett exempel är den ugandiske stjärnan och oppositionspolitikern Bobi Wine som just har släppt låten Corona Virus Alert.

Beskedet från Bobi Wine i låten är rättframt men konstruktivt. "Den dåliga nyheten är att alla är ett potentiellt offer, men den goda nyheten är att alla potentiellt, kan vara lösningen.

Som ett abc i låtform för hur man som individ kan minska smittspridningen av covid-19. Uganda har enligt WHO:s siffror den 25 mars, endast 14 rapporterade fall, och Wine vill gärna se att det stannar på den nivån.

Bobi Wine, eller Robert Kyagulanyi Ssentamu, är en av Ugandas mest kända artister, och känd för sitt politiska motstånd mot Ugandas nuvarande president, som suttit vid makten i 30 år.

Han har flera gånger gripits under sitt politiska arbete. Med Corona Virus Alert som han gjort med Nubian Li, riktar han sig till publiken, med väldigt handfasta råd: Tvätta händerna, håll avstånd och rapportera in dina symptom.