Lasse Hallströms film Casanova

Idag är Lasse Hallström aktuell på svenska biografer med sitt senaste alster; en kostymfilm som utspelar sig i Venedig på 1700-talet och handlar om en av västvärldens stora mytiska män. Filmen heter som han: ”Casanova”. Elin Claeson, har sett ”Casanova” och var stjärnögd när hon kom tillbaka, varför det?

Lasse Hallström behöver väl ingen närmare presentation vid det här laget. Regissören har mängder av omtalade filmer bakom sig; allt från långfilmsdebuten ”En kille och en tjej” till dundersuccén ”Mitt liv som hund” och de söta ”Barna i Bullerbyn” här hemma till de amerikanska som på samma sätt rör sig mellan relationer, barndomsskildringar och sockersöta dramer * det räcker kanske att säga ”Gilbert Grape”, ”Alla talar om Grace” och ”Chocolat”? Lasse Hallströms regissörsbana är omgärdad av goda vitsord skådespelare säger att de gör vad som helst för att få filma med just honom; sänker sina gager, struntar i förmåner, filmar på otillgängliga platser eller går med på att fula till sig ordentligt. Allt för att han är ”brilliant” men kanske lika mycket för att han är lågmäld, oamerikansk, lyssnande och  trevlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".