Stone gör film om Chavez

Den kontroversielle amerikanske filmaren Oliver Stone har nu visat en bit ur sina nya film om terrorattacken mot World Trade center, och avslöjat vad nästa projekt ska handla om.

Sent i går kväll visades 20 minuter från oliverstones nya storfilm med arbetsnamnet wolrd trade center i Cannes. Och gissa vad den handlar om? Jo - 11 september 2001.

Stone säger att han vill berätta om vanliga människor som drabbades av terrorattacken, inte minst de poliser och brandmän som arbetade med räddningsarbetet - en av de spelas av Nicholas Cage.

Någon konspirationsteori som i hans film om Kennedymordet JFK, rapporteras det inte om från Cannes, premiär för Stones film blir det lagom till femårsdagen av attacken i höst.

Och från Venezuela meddelades på söndagen också vad Stone ska göra film om härnäst - nämligen om försöket att störta Venezuelas president Hugo Chávez 2002. Presidenten berättade om filmplanerna i ett tv-framträdande på söndagen.

Chávez anklagar USA för att ligga bakom kuppförsöket, en anklagelse som regeringen i Washington har tillbakavisat.

Stone gör filmen om kuppförsöket tillsammans med den brittiska producenten John Daly, som bland annat arbetat med Stone på filmerna Plutonen och Salvador. Det är inte första gången Stone behandlar politik och Latinamerika han har redan gjort film om en av chavez politiska vänner Fidel Castro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".