Svenska valet del 2: Hans Magnus Enzensberger om vårt politiska samtalsklimat

Om man ser på Sverige lite utifrån under tiden fram till valet den 17:e, hur ser årets valrörelse ut? Typiskt svensk? Och vad är isåfall det?

Kulturnytt har pratat med ett antal internationella kulturpersoner som tillbringat en stund av sitt liv i Sverige och bett dem ge sin bild av vårt poltiska samtalsklimat.

Lyssna på den tyske författaren och debttören Hans Magnus Enzensberger, ofta i hetluften, ständigt aktuell med nya böcker och en man som tittat på Sverige förr. I essäseerien kallad ”Svensk höst”, tex från början av 80 talet, beskrivs den socialdemokratiska visionen som en tillrättlagd historia av likadana männskor som äter på likadana papperstallrikar.

Yvonne Ihmels träffade Enzensberger på Goetehinstitutet i Stockholm där han återigen talade en smula spefullt om svenskarnas oskuldsfulla attityd till tillvaron.

Hör hela intervjun i Kulturnytt 14/9 kl 7.46 och kl 13.05

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".