Sju miljonärer. Tre vänner. Ett skratt.

Filkollektivet Tre vänner har tidigare gjort suceér med TV-serier som Svensson Svensson och Cleo. Och det är just från succén Cleo som man nu valt två av huvudrollsinnehavarna Suzanne Reuter och Loa falkman till den premiäraktuella komedin ”Sju miljonärer”.  

Jag erkänner. Jag skrattade faktiskt en gång. Det var när Loa Falkman påkommen av storebror Peter Andersson slog huvudet i en låda hamnade på golvet bredvid en bokhylla och förstrött drog fram ett praktverk som han låtsades vara intresserad av.
  Loa Falkman är i sin bästa stunder ett komiskt geni. Men även genier behöver manus och regi, något som håller ihop; en komisk ton i filmen eller pjäsen. Den var glasklar i Svensson Svensson och Cleo. I Sju miljonärer famlar man runt i buskiens utmarker, snubblar in i actionkomedins uthus och rumlar ut genom den svarta komedins bakdör. Sen står liksom lilla filmen där och skäms och undrar varför ingen skrattar.
  Jo, det är för att vi inte fattar vad ni vill berätta och för att replikerna är för tråkiga. Hur mycket Agatha Christie stämning ni än presenterar på det vackra slottet där alla går runt och tror att de är den enda som vill åt miljonerna. Bakläxa, tre vänner.

Gunnar Bolin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".