Full fart och sen... en snöplig "Exit"

I morgon är det premiär den svenska filmen ”Exit” som skriven och regisserad av Peter Lindmark. Lindmark som tidigare gjort sig känd eller möjligtvis ökänd för filmen ”Rånarna”. Danske Mads Mikkelsen spelar huvudrollen i ”Exit”, en företagsledare som plötslig jagas av både polisen och av spöken ur det förflutna. Måns Hirschfeldt recenserar.

Mads Mikkelsen är i vanlig ordning bra, han har en intensitet, som bidrar till att ”Exit” snabbt får upp flåset. För det går undan, särskilt början, trådarna läggs ut i alla möjliga riktningar och korta scener smattrar i rask följd. Peter Lindmark verkar veta vad för film han vill göra (och det är inte alla som vet det) och han gör det också, effektivt och hantverksmässigt. Här ska det bli thriller av.

Men den där ekonomin i berättandet som imponerar i inledningen, den blir till en bubbla som spricker i slutet, som så ofta, när man ska hinna med all rolig rekvisita, bensin, strypsnaror, gevär, båtar och så vidare. Det är synd, för här finns en god ambition.

                                                            Måns Hirschfeldt