Cecilia Stegö Chilò ny kulturminister

Cecilia Stegö Chilò är född 1959 i Linköping. Sedan 2005 är hon verkställande direktör för Stiftelsen Fritt Näringsliv och chef för Tankesmedjan Timbro.

Hon har ett förflutet som vice ordförande i Fria Moderata Studentförbundet. Hon har tidigare även varit ledarskribent och reporter på Svenska Dagbladet, arbetat för den moderata partiledningen och kommenterat svensk och europeisk politik i radio och TV. Hon sitter i flera bolagsstyrelser och har arbetat som egen företagare. Lämnade moderaterna 1995 i protest mot uteslutningen av EU-motståndaren Björn von der Esch.

I regeringsförklaringen omnämns kulturfrågorna så här:

”Tanke- och yttrandefriheten ska försvaras och det ska erbjudas goda ekonomiska villkor för kulturskapare, folkbildning och kulturinstitutioner. Regeringen vill värna kulturarvet och skapa möjligheter för att det kommer alla till del, oavsett var i landet man bor.

Frihet, mångfald, kvalitet och bredd ska vara vägledande principer i regeringens kulturpolitik”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista