Bild: P2 Jazzkatten 2018

Så funkar SMS-röstningen

Om du vill rösta på en av nominerade i P2 Jazzkatten skriver du aktuellt röstningsprefix i ett sms och skickar till 72250. Formuleringarna för varje artist hittar du på nomineringssidorna.

Du kan rösta flera gånger, på flera nominerade och i olika kategorier men inte i samma sms. Notera dock att du endast kan rösta max 10 gånger/abonnemang.

Om du vill sms-rösta i P2 Jazzkatten är kostnaden 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och -prefix när du röstade.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.

Röstningen inleds onsdagen den 19 september och pågår fram till söndagen 30 september kl 23.59.

Röstningen i P2 Jazzkatten 2018 avgörs dels av publikens röster via sms, dels av juryns röster. Rösterna från publiken respektive juryn omvandlas i poäng utifrån inbördes placering och vägs samman till ett gemensamt resultat. Publiken och juryn har lika många omvandlade poäng att fördela. Skulle två nominerade hamna på samma poäng avgör publikens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".