Edda Magnason leder P2 Jazzkatten 2019

Artisten, producenten och skådespelaren Edda Magnason är programledare för Jazzkattengalan på Fasching i Stockholm den 15 oktober.

– Det är en stor ära för mig att vara programledare för P2 Jazzkatten. Jag har varit en stor ”jazz lover” hela livet. Och svensk jazz inte minst, kanske den vidaste genren av alla tillsammans med popen, säger Magnason och fortsätter:

– Det ryms så otroligt många olika sounds inom begreppet att jag undrar om det inte är själva friheten i utförandet som betecknar genren. Det är med stor entusiasm som jag ska få lotsa er genom nya och etablerade ljudrymder på Fasching i oktober.

Edda Magnason har förutom sitt eget gränsöverskridande skapande medverkat som solist i flera uppmärksammade uppsättningar de senaste åren, bland annat ”The feeling of going” med Skånes dansteater, Brechts ”De sju dödssynderna” på Göteborgsoperan, ”Emotional Landscape” med musik av Björk och senast föreställningen ”...har du sett världen” med Mikael Wiehe.

Magnason fick stort genomslag som skådespelare när hon porträtterade Monica Zetterlund i filmen ”Monica Z”, en roll som hon belönades för med en Guldbagge 2014.

Efter diverse orkestersamarbeten, bland annat tre turnéer med Norrbotten Big Band, är hon nu aktuell med sitt eget popband och nästa fullängdsalbum som släpps i höst.