V Ramlösa skola klass 5C

V Ramlösa skola finalklara

Tack vare att man kunde vilket träd vars bär räven tyckte var sura lyckades klass 5C från V Ramlösa skola i Helsingborg vinna över Söderkullaskolan 5B från Malmö i årets första semifinal i Vi i femman i P4 Radio Malmöhus. Segersiffrorna blev 16-10.

Det var en mycket jämn semifinal. Båda klasserna tog lika många poäng i de inledande snabbfrågorna och lika många poäng i den andra omgångens snabbfrågor.

I den mellanliggande omgången med a- och b-frågor var det dock de tävlande från Ramlösa som tog ledningen med tre poäng. Att det skulle bli seger stod alltså klart först när domaren, Magnus Bertilsson, förkunnade att de svarat rätt på tre-poängsfrågan i stegen. En fråga som handlade om vilket träd som användes till tillverkning av visselpipor och vars bär räven tyckte var sura.

Vem som får möte V Ramlösa skola klass 5C i finalen den 11 mars avgörs på torsdag. Då tävlar Rutgerskolan klass 5A, Skurup och Ängslättskolan klass 5A, Bunkeflostrand. Matchstart kl 17 i P4 Radio Malmöhus. Programledare: Roger Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".