De tävlande med reserver från Rutgerskolan i Skurup.

Rutgerskolan tog andra finalplatsen

Det blev Rutgerskolan klass 5A från Skurup som knep den andra finalplatsen i Vi i femman i P4 Radio Malmöhus. Det stod klart på torsdagskvällen sedan klassen vann semifinalen över Ängslättskolan från Bunkeflostrand med 19-9.


Michelle Olsson Larsson och Ramon Zambrano Videla la grunden till segern redan i den inledande snabbfrågeomgången genom att vara så snabba på knappen att de tog 4 av de 5 poängen.
 
I a- och b-frågorna var det jämnare men sedan drog Rutgerskolan från genom att klara omräkningen mellan gram och kg och åter vara något snabbare i den andra halvlekens snabbfrågeomgång. Ängslättskolans Sara Pauli och Linus Lindgren försökte hyfsa siffrorna genom att välja fem-poängsnivån i den avslutande stegen, men frågan om FN:s barnkonvention blev för svår så därför räckte det med en tre-poängsfråga för att man skulle vinna med hela 10 poäng.
 
Rutgerskolan möter klass 5C från V Ramlösa skola i Helsingborg i finalen den tisdagen den 11 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".